Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Élmény a parfüm

Utazás

2013.02.22. 10:08 | boli111 | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Az év eleji szándékunk, miszerint megpróbálunk külföldön munkát keresni, úgy néz ki, hogy sikerült. Sokan érdeklődtetek a kiutazásunk előtt és azóta is, ezért megpróbálom itt összefoglalni, hogy mi történt eddig, mik a tapasztalataim Németországról.

Először az eddig történteket írom le hierarchikus sorrendben. Később pedig pár észrevételt, pár külön témát szeretnék majd érinteni. Ha ezt nem tudom betartani és már az elején beszúrok tapasztalatokat, azért előre is elnézést kérek.

Hát akkor gyerünk:

A közvetítővel való megbeszélés szerint (akit a későbbiekben nevezzünk F-nek), február 8-án, csütörtökön reggel 8-kor az Amazon parkolójában találkozunk és együtt megyünk be felvételizni. Ezért elindultunk szerdán este. Életemben másodszor vettem autópályamatricát. Úgy gondoltuk, így gyorsabb és biztonságosabb lesz. Igazunk volt. M6-os, M1-es vonalán jutottunk el a határig. Ott megálltunk pár percre tankolni és megvettük az osztrák matricát is. Jöjjön az első pár észrevétel: A benzin még a határ és autópálya melletti Agip kúton is olcsóbb, mint az osztrákoknál. Az autópályamatrica nem drágább az osztrákoknál, mint idehaza! Viszont nem ismerik a digitális rendszert. Náluk még ki kell ragasztani a szélvédőre.

Biztos mindenki hallotta már azt, hogy az otthoni utakhoz képest a nyugati utak mennyivel jobbak. Ezt a demagóg dumát el ne higgyétek, illetve csak részben. Az ausztriai autópályák a magyarnak a nyomában sem érhetnek. Az A1-es, A4-esen mentünk. A határ után foltozott, rázós utakkal találkoztunk, és a mi a legkiábrándítóbb, hogy nemcsak pár km-en keresztül. Azzal, hogy az autópálya rázza az autót, egész Ausztriában találkoztunk.

Hogy pontosan mikor értünk át az osztrák-német határon nem tudom, mert semmi sem jelezte. Viszont részesei lehettünk a német havazásnak és a hóeltakarítók munkájának. Az autópályán akkora hókortóval találkoztunk, amely két sávot takarított egyszerre, ráadásul kb 50 km/h-s sebességgel ment, így még a forgalmat is csak részben tartotta fel. Miután elkezdett havazni, pár órán belül újra 80-90-nel lehetett haladni, annyira megtisztították. Persze kamikázék itt is vannak.

8 óra helyett fél 6-ra odaértünk az Amazonhoz. Az időt kihasználtuk arra, hogy a közelben levő kúton tankoljunk és aludjunk kicsit. A benzin 1,6-1,64 Euro körül mozog itt Németországban. Hajnali fél 6-kor a pult mögött álló hölgy mosolygott, köszönt. Kedves volt és mint később kiderült ez nemcsak a benzinkutakra érvényes. Valamiért ők tudják, hogy a vevőkből élnek. (Hahó otthoniak!) 1-1,5 órát tudtunk csak aludni. Azért egy működő benzinkúton ez nem olyan könnyű. Közben volt, hogy mellénk parkolt egy magyar rendszámú autó. Menyasszonyiruha-kölcsönzés reklámja volt rajta. Ekkor még nem tudtam, hogy az Amazonban legalább annyi magyar dolgozik, mint német. Igen, több százan. "Alvás" után kicsit rendbe szedtük magunkat és elindultunk a parkolóba a megbeszéltek szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://megoldas-ok.blog.hu/api/trackback/id/tr455097947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása