Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Élmény a parfüm

Reakció

2014.02.09. 13:31 | boli111 | Szólj hozzá!

Tegnap megnéztünk egy pár évvel ezelőtti, külföldi munkavállalásról szóló műsort a youtube-on. (https://www.youtube.com/watch?v=-9Q9Qm6L1ds) A műsor készítői bemutatták, hogy Magyarországon milyen rossz a helyzet és külföldön milyen jó. Mindenkinek  van munkája, mindenki félretesz belőle, mindenkit szívesen látnak stb.

Azt hiszem kompetens vagyok ebben a témában, ezért elmondhatom a véleményem.

Mivel a műsorban maximum 5-6 fiatalt szólítottak meg, ezért senki se higgye, hogy ez mindig így van. Külföldön hasonló a helyzet, mint otthon. Ha e-mailben jelentkezel egy állásra 90-95%-ban semmilyen visszajelzést nem kapsz. Telefonon nagyon kedvesek és kérik, hogy küldjél valamit e-mailben. Máris visszakanyarodtunk az előző mondathoz. Ugye tudjátok mi lesz a küldött e-mail sorsa?

Ezek után megvan a megoldás: személyesen kell menni mindenhova. Kis számú próbálkozásom, annál nagyobb számú hallomás alapján elmondhatom, hogy a válasz a legtöbb esetben negatív. Ne legyenek előítéleteink. Nem azért kapunk ilyen választ, mert külföldiek vagyunk. Ezt eszünkbe se jusson kimondani, hisz ez diszkrimináció lenne. Ilyen pedig az Európai Unióban nincs. Illetve nem lehet, pontosabban nem lehetne. Ha netalán tán mégis van, meg kell szüntetni azonnal (szól a propaganda).

A műsorban elhangzott, hogy "A barátnőm 2 héten belül talált munkát.". Igen, van ilyen. Talán még olyan is, hogy valaki még előbb talál. De megint szeretném felhívni a figyelmet a másik oldalra. Van, aki hónapokig nem és józan paraszti ésszel végiggondolva inkább hazamegy. Egy nagyon fontos dolog nem hangzott el. Ez pedig a nyelvtudás. Nagyon sokan mindenféle nyelvtudás nélkül jönnek ki. Előfordulhat, hogy a sok negatív élmény ezért éri őket.

A műsor készítőinek egy valamiben igazuk volt. Ha dolgozol, többszörösét keresed az otthoni fizetésnek, így félretenni is tudsz belőle.

Tanulságként inkább azt fogalmaztam volna meg, hogy tanuljatok nyelvet/nyelveket. Ekkor van nagyobb esélyetek külföldön munkát találni és boldogulni.

ui: egy kis reklám: www.dict.cc

A bejegyzés trackback címe:

https://megoldas-ok.blog.hu/api/trackback/id/tr675806095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása