Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Élmény a parfüm

Teljes foglalkoztatottság

2013.10.06. 17:26 | boli111 | Szólj hozzá!

Otthon voltam.

Láthattam a családom, az ismerőseim, kicsiny falunkat, mindazon környezetet, melyben évekkel ezelőtt én is élhettem. Láthattam, mit csinálnak az emberek mostanság, hogyan élnek, milyen események színesítik vagy sötétítik napjaikat.

Azt tapasztaltam, hogy nincs igaza sem a kormánynak, sem az egyes hivataloknak. Sem a politikusoknak, sem a közgazdászoknak. Magyarországon nincs munkanélküliség. Egyedül Hofi Géza mondott igazat: „Elértük a teljes foglalkoztatottságot.”

Mindenki foglalkozik valamivel. Van, aki dolgozik, és van, aki a másikkal.

Sajnos az utóbbiból van több.

Nagyon bölcsek voltak az őseink, akik a közmondásokat, szólásokat megalkották. Például: Mindenki a saját portáján söpörjön! Ugye tudjuk, hogy ez mit jelent?

Miért van a vérünkben, hogy többet foglalkozunk másokkal, mint saját magunkkal? Miért fontosabb az, hogy mi van a szomszéd földjén, mint az, hogy mi van a saját udvarunkban?

Most nem a jószándék által vezérelt érdeklődésről beszélek. (Hála a Teremtőnknek, ebből is akad.) Felnőtt emberek vagyunk. Vegyük már észre, hogy egyetlen módja van a boldogulásnak, ezt pedig úgy hívják: Összefogás. Igenis vegyük a fáradságot, hogy segítsünk a szomszédnak a füvet lenyírni, vagy a gyereket az iskolába elvinni. Abban az átkozott kommunizmusban miért működött az összefogás? Barátok, ismerősök összefogtak és felépítettek egy házat, összevágták a téli tüzelőt stb. A következő alkalommal a másiknál tették ugyanezt. Túl azon, hogy mindenkinek volt hol laknia, mit ennie, az emberek összetartása is nagyobb volt. Léteztek valós (!) emberi kapcsolatok.

Sajnos az „átkosból” ezeket a nagyon is fontos dolgokat lecseréltük az Istenített kapitalizmus személytelenségével. Ezt akartátok? Megérte?

A bejegyzés trackback címe:

https://megoldas-ok.blog.hu/api/trackback/id/tr375554107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása