Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Élmény a parfüm

Minden kezdet nehéz?

2013.02.23. 19:55 | boli111 | Szólj hozzá!

Jöhet a folytatás?

A megbeszéltek szerint ott voltunk a parkolóban. Rajtunk kívül több száz autó (néhány magyar rendszámú) társaságában. Viszont F. nem volt sehol. Gondoltuk felhívom, hogy könnyebben megtaláljuk egymást. Nem vette fel. Sőt a második és a harmadik hívásra sem. A negyedik után eldöntöttük, hogyha már itt vagyunk Németországban, ráadásul egy potenciális munkahely előtt, akkor bemegyünk és megpróbáljuk nélküle végigcsinálni a felvételit, majd pedig a papírok elintézését is. Nem láttunk sok esélyt rá, hogy sikerülni fog, de próba nélkül nem adjuk fel. Nem olyan családból származunk. :)

Belépőkártya híján, be kellett csengetnünk. Elmondtuk, hogy munkát keresünk. Beengedtek. Ott már többen voltak akik szintén jelentkezni jöttek. A recepciós hölgy kicsit útbaigazított minket, ezután jöhetett a "buli". 5-6 ponton kellett végigmennünk, míg a felvételi végére értünk. Ezek között volt olyan, ahol az adatainkat vették "csak" fel, de volt olyan is, ahol tesztet kellett írnunk illetve beszélgetni pár alapvető dologról magunkról. Az előző mondatban azért szerepelt a csak idézőjelben, mert volt akinek már ez sem sikerült. Találkoztunk olyan magyarokkal, akik mindenféle nyelvtudás nélkül jöttek ki. Amikor a személyi igazolványa alapján felvették az adatát, és megkérdezték, hogy a születési dátuma szerepel-e egy adott helyen, nem értette. Megpróbáltam szimultán segíteni neki (tolmácsolni), miközben a saját dolgaim is intéztem. Egy másik szintén magyar srác mellénk verődött. A teszt eredményét rólam másolta. Itt meg kell jegyeznem, hogy másik feladatsort kapott. Ugye sejtitek, hogy felvették-e?

Sokan voltak, akik nem feleltek meg. Őket a végén azzal küldték el, hogy köszönik a részvételt. Mi nem közéjük tartoztunk. Kaptunk egy papírt, melyen szerepel, hogy mikor (02. 25 reggel 8-ra) kell visszamennünk és milyen papírokat kell beszereznünk addig. Ez a dátum későbbi, mint amire számítottunk, hogy már dolgozhatunk, hiszen a kiutazás előtt F. 15-ei munkakezdést ígért. El kellett intézni egy betegbiztosítást, bankszámlanyitás, adóhatósági bejelentkezést és a személyinket kell újra magunkkal vinnünk. Az egész alapja egy lakcím bejelentés, ami után pár nappal kapunk egy azonosító számot. Ezután mehetünk csak a többi hivatalba.

Végül is az esélytelenek nyugalmával vágtunk neki és megfeleltünk. Ekkor még nem tudtuk, hogy hol fogunk aludni, mi lesz velünk a következő napokban.

Közben visszahívott F. Kórházba kellett vinnie pár embert, ezért nem tudott eljönni. Hogy a telefont miért nem vette fel, azt nem említette. Megbeszéltük, hogy az ő szálláshelyén találkozunk és elvisz minket oda, ahol a mienk lesz. Akkor tudunk majd pihenni is, és holnap elkezdjük a papírok beszerzését.

A megbeszélt időpontban bármilyen meglepő, de nem volt ott. Viszont találkoztunk egy sükösdi nővel, aki ott dolgozik. Amikor F. megérkezett, megbeszéltük, hogy mi történt a felvételin és elmentünk a szállásra, ahol viszont nem vártak minket, főleg nem tárt karokkal. Mint utóbb kiderült a szállás intézésével F. és egy társa (nevezzük K-nak) foglalkozott. Viszont ők nincsenek túl jóban, mert F. egy kicsit megbízhatatlan. K. másik két embernek ígérte a szobát. A nap vége az lett, hogy itt maradtunk és aludtunk 14 órát. Másnap megérkezett K. Megbeszéltük vele az itteni dolgokat. Figyelmeztetett minket, hogy legyünk óvatosak F-fel, mert..... Azt hiszem ezt már ti is sejtitek, és a rossz tapasztalatoknak sajnos ezzel még nincs vége.

Másnap, pénteken a megbeszéltek szerint eljött F. és elkísért minket a szomszéd faluba a lakcím bejelentést elintézni. Valami oknál fogva, amikor a hivatalos procedúra zajlott, nem volt bent az irodában. Ezután azt hiszem nem túl nagy bátorság azt mondani, hogy félig-meddig nélküle csináltuk meg ezt is. Büszkeséggel tölt el, mert eszerint van annyi nyelvtudásunk, hogy boldoguljunk itt, sőt a későbbiekben a büszkeség csak fokozódott. De ezt majd később. A lakcím bejelentés után említette, hogy még ma felhív egy hölgyet, aki a betegbiztosítást elintézi. Emiatt még délelőtt fog minket hívni, és elmondja, hogy mikor lesz mindez. Ez pénteken délelőtt volt. Legközelebb szerdán láttuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://megoldas-ok.blog.hu/api/trackback/id/tr195100683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása