Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Élmény a parfüm

Kik vagyunk és mik leszünk

2013.08.26. 18:40 | boli111 | Szólj hozzá!

Az előző bejegyzés az alapvető dolgokról, élelmiszerekről szólt. Most egy kicsit kitekintünk más területre, ezáltal is igyekszem szélesebb körű rálátást adni Európa legerősebb gazdaságára.

Lakás árak:

vásárlás esetén: 160.000 Eurónál kezdődnek (48 millió Ft) Ezért a pénzért vagy alapos felújításra váró lakást kapsz, vagy nagyon kicsit. A havi keresetünkből nincs esély Németországban lakást vásárolni.

bérlés esetén:  havi 600 Euró alatt nem találsz lakást (plusz 1-2 havi kaució) Alternatíva még, a szoba bérlés, viszont ekkor számolni kell azzal, hogy több emberrel kell osztozni a légtéren.

Autó árak:

Nagyjából megegyeznek az otthoni árakkal, teljes kifizetés esetén: 15000 Euró körül kezdődnek (típustól függően), lízing esetén havi 100 Eurótól már lehet autót vásárolni. A havi keresetünkből néhány év alatt lehet(ne) autót vásárolni, viszont mindig van, ami közbejön, így a havi megtakarítás is ingadozó.  Ennek köszönhetően nincs esély arra, hogy bárki Magyarországról kijöve, 1-2 év alatt egy új közép, vagy felső kategóriás autót vásároljon. Használtat igen. Ezzel a lehetőséggel nagyon sokan élnek is. Elsősorban azért, hogy elmondhassák: Nekem Golfom van, nekem Mercim van. Ezek általában 15-20 éves autók, melyek állandó műszaki gondokkal küzdenek. Ez itt élő „magyarország gyűlőlők” ezt nem szokták elmondani.

Még egy érdekes dolog engedtessék meg. Bankok. Sokféle van, sokféle díjakkal. Mi például a Postbankot választottuk. Amennyiben havi 1000 Euró érkezik a számlára, akkor nincs számlavezetési díj, és a bank illetve bankcsoport automatáiból ingyenes a felvétel is. Ha az 1000 Eurót nem érnénk el, a számlavezetési díj 6 Euró lenne (1800 Ft). Ugye így már nem olyan szép. A számlához ingyenes online bank jár. A számlavezetés feltételei eléggé hasonlítanak az otthoniakra. Viszont van egy lényeges különbség. Itt nincs az átutalásokra érvényes 4 órás időkorlát. Egyes hírek szerint ennek ellenére külföldre 2-3 nap alatt odaér a pénz, mások szerint 4-5 nap esetleg egy hét alatt sem. Nincs korlát, így nincs, ami korlátozná a bankokat. Vagyis jogosan használják a pénzünket 3-4-5 napig ingyen.  Ha jól gondolom erről sem szoktak otthon mesélni, vagy legalábbis csak a szép oldalát.

Egy fontos dolgot jól a fejébe kell vésnie annak, aki ki szeretne jönni. Mi itt utolsó senkik vagyunk, akiket azért tűrnek meg, mert olcsón dolgozunk nekik és többet, mint a négerek vagy a németek. (Nem nehéz őket túlteljesíteni.) Ha már megtűrnek, rendesen ki is használnak. Több munkát, több feladatot kapunk. Ha a normákat nem teljesítjük, nekünk szólnak, a fenti két kasztba tartozónak nem. Ha valami kihágást csinálunk, minket keményen megbüntetne, őket nem. Nekünk nem szabad munka közben beszélgetnünk, nekik igen. Stb.

Utolsó senkik vagyunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://megoldas-ok.blog.hu/api/trackback/id/tr825479352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása